Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Srovnáváte nesrovnatelné. Když někdo rozšíří hoax (nebo kachnu, jak se říkalo dříve), že chce Brusel přejmenovat Karlův most, tak na to nějaká skupina lidí (třeba i dost velká) skočí a začne nadávat na EU, ale žádný další podstatnější dopad to nemá. Ke zprávě o možném přejmenování Karlova mostu totiž lidé (včetně těch, kteří na ni skočili) přistupují podvědomě jako k málo významné, proto se nad ní příliš nezamýšlí, a podle toho někteří reagují (navíc s vědomím, že když ji olikují, nebo k ní něco napíší, o nic nejde). K volbám i k referendu přistupují lidé naprosto jinak. Ani zdaleka se nerozhodují jen podle toho, co který politik říká a píše, mnozí to vůbec neposlouchají a nečtou, většinou nezkoumají ani volební programy. Velkou roli v rozhodování, komu kdo dá ve volbách nebo čemu v referendu hlas, hraje například prostředí, v kterém lidé žijí, osoby, které jsou pro ně v jejich životech autoritami. Dejme tomu, že otec bude představovat pro své dospělé děti, pro manželku, nebo i pro širší rodinu v politických otázkách autoritu, a proto budou volit stejně jako on. A takových vlivů na rozhodování si lze představit desítky. Význam má i celková atmosféra ve společnosti, která se utvářela delší čas.

Každopádně je nesmysl dělat jakékoli závěry z toho, že skupina lidí skočí na vtip, a přeceňovat význam takové záležitosti směrem k tomu, že by snad lidi měli být zbaveni volebního práva.

0 0
možnosti

To není pitomost, to je přímo zasahování do naší státnosti. Jen se kolem sebe podívejte , jaké mají u nás přisluhovače. Neuvěřitelné, co si na nás dovolují sebranka.

0 0
možnosti

To již není drzost, ale vyložená blbost a TO NÁM MÁ VLÁDNOUT. Jen se podívejte kolem sebe a uvidíte jací přisluhovači z řad Čechů je podporuji.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Stačily jedny volby v roce 1946 a do roku 1989 jsme měli "vymalováno". Což teprve referendum. :-/

0 0
možnosti

Pan autor zapomina nejdnu velmi dulezitou vec: voleni i nevoleni zastupci se nechaji zblbnout uplne stejne snadno, mozna jeste snadneji. Jak jinak si vysvetlit imigracni politiku EU, ktera vede k zaniku evropske civilizace?

3 7
možnosti

oprava: ma byt "jednu velmi dulezitou vec"

0 0
možnosti

Devalvace slova a jeho hodnoty je v českém politickém absurdistanu na bodě mrazu...A jestli nějaký satirický bulvár napíše lež tak už národ nevnímá schizofrenii rozdilů mezi pravdou a lží protože lži jsou vydávány za pravdu už přes sto let...!!!

0 2
možnosti

K91o44v89á27ř 51J71i48ř16í

9. 10. 2017 23:38

Jo, teď se bude jmenovat skákací lavička Václava flašky Havla !

2 9
možnosti

J64i52ř20í 66C10h24u75d32ý

7. 10. 2017 15:54

Víte, vždycky když z Unie vyšla nějaká hloupá iniciativa, od těch ještě úsměvných zezačátku (zahnuté banány či co) až po ty tragické (rezignace na vnější bezpečnost), tak si člověk řeknul, že něco takového přece nemůže být pravda, že něco takového přece nemůže člověk na odpovědných místech myslet vážně...A ejhle, ona to pravda byla.

5 1
možnosti

J47a38n 62H50l40a43v55á93č

5. 10. 2017 23:02

Volební právo je právo všech lidí volit. Proč? Na každou práci je požadována minimální odbornost poučení. Ale důležité otázky může zodpovědět každý. Nesmysl voleb v nemocnici, zda má být pacient XY zítra operován uzná snad každý, referendum o daleko závažnějších věcech je pro každého. V podstatě ti chytří , nejlepší nemohou nikdy vyhrát , je jich nejmíň. Čili volby jsou o tom, kdo lidi lépe ošálí, kdo jim naservíruje to co chtějí slyšet. Smutná doba.

3 0
možnosti
Foto

I blbci mají právo zvolit si svůj osud.

Za necelý měsíc budou ti samí, kterým byste rád upřel rozhodování v referendu rozhodovat o dalším směřování naší země. Podle vás bychom tedy měli volby zrušit úplně, protože z 10 milionů obyvatel pár stovek jich skočí na špek?

5 5
možnosti

P34e22t48r 27B73u36r91d74a

5. 10. 2017 19:55

Volbami nám "skokani na špek" zkomplikují jen následující 4 roky. A třeba ne. Referendem by mohla vzniknout komplikace dlouhodobější.

6 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS